Pravila, uvjeti korištenja i zaštita privatnosti

Uvod

Za vrijeme korištenja stranice gdosijek.hr moraju se primjenjivati sva navedena Pravila i uvjeti za korištenje stranice te svi postojeći i primjenjivi zakoni. Ukoliko, iz ikojeg razloga, niste u mogućnosti ili ne želite prihvatiti i primijeniti navedena Pravila i uvjete za korištenje stranice i koristiti stranicu u skladu sa svim postojećim i primjenjivim zakonima, molimo Vas da stranicu prestanete koristiti.

Zaštita autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva

Internetska stranica gdosijek.hr  vlasništvo je udruge Gimnastičko društvo Osijek – Žito, Kralja Zvonimira 5 iz Osijeka.

gdosijek.hr  je naziv internetske stranice čija je svrha objavljivanje vijesti i najava povezanih s radom vlasnika.

Korisnik je bilo koja fizička ili pravna osoba koja pristupa portalu.

Podaci koji se nalaze u bazama podataka na portalu gdosijek.hr zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu u korist vlasnika portala. Zakonom o autorskom pravu također su zaštićeni i svi ostali podaci, tekstovi, tablice, tekstovi u tablicama i slikovni sadržaji koji se nalaze na stranici. Podaci sa stranice smiju se koristiti isključivo u skladu sa Pravilima i uvjetima za korištenje stranice. Korištenje podataka na drugačiji način i/ili u druge svrhe te kopiranje, prijepis, distribuiranje i umnožavanje istih, bez pismenog odobrenja vlasnika, protivno je Zakonu o autorskom pravu.

gdosijek.hr  zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete za korištenje stranice, ili na bilo koji drugi način ometa rad stranice. gdosijek.hr  također zadržava pravo poduzeti sve odgovarajuće pravne mjere protiv takvih korisnika te zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili gubitak.

Korisniku portala gdosijek.hr strogo je zabranjeno:

  • na ikoji način zloupotrebljavati podatke o korisnicima koje se nalaze na stranici, sukladno GDPR zakonu o zaštiti osobnih podataka
  • kopirati, prepisivati i/ili distribuirati sadržaje odnosno podatke objavljene na stranici, a pogotovo ih nakon toga objavljivati u/na nekom drugom mediju bez pismenog odobrenja vlasnika
  • lažno se predstavljati, posebno prilikom popunjavanja obrasca za prijavu
  • upisivati lažne ili tuđe podatke prilikom popunjavanja obrasca za prijavu
  • davati odnosno objavljivati netočne i/ili neistinite podatke
  • davati odnosno objavljivati podatke i/ili tekstove koji nisu u skladu sa zakonima i/ili propisima Republike Hrvatske
  • na bilo koji način ometati rad stranice ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika ili vlasnika stranice

Korisnik koji je dao podatke portalu gdosijek.hr, tj. popunio i poslao obrazac za prijavu, prihvaća slijedeće:

Podaci i/ili informacije koje je dao stranici, tj. popunio i poslao obrazac za prijavu, koristit će se u svrhu slanja obavijesti o novitetima u radu vlasnika kao i o ostalim vrstama obavijesti vezanim uz rad vlasnika stranice ili vezanim uz partnera vlasnika. U skladu s naporima kako bi svojim korisnicima ponudili što kvalitetniju uslugu, gdosijek.hr ima pravo urediti, izmijeniti ili izbrisati podatke i informacije koje se nalaze na stranici bez najave, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga.

Odgovornost portala gdosijek.hr  i njegovog vlasnika:

gdosijek.hr ni njegov vlasnik ne mogu se smatrati odgovornima prema korisnicima ni trećim osobama za bilo kakvu štetu, gubitak ili ozljedu koji nastaju izravno ili posredno zbog pristupa i korištenja stranice ili stranica na koje vode linkovi sa iste (povezane stranice). Ne mogu se smatrati odgovornima ni za bilo kakvu štetu, gubitak ili ozljedu koji nastaju izravno ili posredno zbog pristupa ili korištenja informacija i/ili podataka na stranici i povezanim stranicama, zbog postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama ili podacima na stranici i povezanim stranicama, kao ni zbog uporabe (ili nemogućnosti uporabe) stranice i povezanih stranica.

Nadalje, gdosijek.hr  i vlasnik ne mogu snositi nikakvu odgovornost, u odnosu na korisnike i treće osobe, zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na povezanim stranicama. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu da predstavlja vezu sa stranicom gdosijek.hr, niti da gdosijek.hr podupire takve stranice. 

gdosijek.hr  i vlasnik nisu odgovorni za bilo koji pravni postupak ili pritužbu, protiv korisnika koji je objavio podatke, temeljenu na povredi bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva. gdosijek.hr  ne garantira točnost, potpunost, istinitost ni legalnost podataka koje su dali sami korisnici. Ne garantira niti nadležnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka korisnika, koje je isti koristio na stranici ili na ispravan način u poslovanju, ne garantira da na stranici neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku. 

gdosijek.hr  zadržava pravo promjene Pravila i uvjeta za korištenje stranice u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Korisnici stranice dužni su te promjene uočiti te im se prilagoditi. Ova Pravila i uvjeti za korištenje stranice i sadržaji ove stranice podliježu autorskom pravu.

Vaša privatnost je naš prioritet

Vaši su podaci važni. Važni su nama i znamo da su važni vama. gdosijek.hr je posvećen zaštiti podataka u skladu s najnovijim zakonima o zaštiti osobnih podataka i privatnosti. Također, želimo biti vrlo transparentni o tome koje vaše podatke prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako možete kontrolirati ono što radimo s tim podacima.

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka.

Koje podatke prikupljamo?

Podatke koje prikupljamo o vama ovise o tome koje naše usluge koristite, ali važno je da znate da ćemo prikupljati vaše osobne podatke samo kada je to potrebno. Podatke koje možemo prikupiti uključuju:

● u slučaju da je za neku od naših usluga potrebna prijava korisnika: vaše ime i prezime, korisničko ime, adresa e-pošte, broj telefona, dob ili datum rođenja te pojedinosti Usluga koje upotrebljavate

● podatke o vašoj upotrebi naših Usluga, uključujući pojedinosti o vašoj internetskoj adresi (IP), vrsti i identifikatoru uređaja, operacijskom sustavu, verziji preglednika, podatke o kolačićima, sadržaju koji ste pogledali i detalje vaše navigacije po Uslugama

● podatke o lokaciji iz vaše IP adrese ili podatke dobivene pristupom funkcijama globalnog pozicioniranja na uređaju (npr. GPS)

● druge podatke s vremena na vrijeme kako bi nam pomogli u pružanju poboljšanih proizvoda i usluga - primjerice kada vas zamolimo da ispunite anketu ili upitnik;

● ostale podatke za provjeru usklađenosti s uvjetima korištenja i/ili kada smo to dužni po zakonu

Mi i treće strane ovlaštene za to mogu koristiti kolačiće i/ili druge alate za pohranu i ponekad pratiti informacije o vama.

Vaše osobne podatke čuvamo samo i isključivo onoliko dugo koliko je potrebno, što ovisi od slučaja do slučaja. Duljina razdoblja čuvanja podataka ovisi o svrsi za koju su podaci dobiveni.

Jesu li moji podaci sigurni?

gdosijek.hr u svakom trenutku održava razinu sigurnosti prilikom obrade podataka o korisnicima i posjetiteljima web stranica ili aplikacija koji je dovoljna za sprečavanje neovlaštenog pristupa, prilagodbe, otkrivanja ili gubitka osobnih podataka.

Koja su vaša prava?

Svi osobni podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka ("GDPR") i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju. Tu smo za vas kako bi vam omogućili korištenje svakog od vaših prava vezanih za vaše osobne podatke.

gk-osijek-zito.png
   Ulica Kralja Zvonimira 5
           31000 Osijek

Pratite nas

Copyright © Gimnastičko društvo Osijek-Žito 2024. Sva prava pridržana. Dizajn stranice SIBOSWEB.