Trenerski tim

Image

VLADIMIR MAĐAREVIĆ

Vladimir Mađarević je vrhunski gimnastički trener s dugogodišnjim trenerskim iskustvom. Nakon gimnastičke karijere kao natjecatelj i aktivan sportaš, svoju energiju usmjerio je na razvoj uspješne trenerske karijere. I to mu za sada ide jako dobro – upravo pod njegovim stručnim vodstvom na svjetskog gimnastičkoj sceni su se dokazali najuspješniji osječki gimnastičari i članovi hrvatske gimnastičke reprezentacije – Robert Seligman,Tomislav Marković i Aurel Benović.

Uz svakodnevni predan rad u gimnastičkoj dvorani, trener Mađarević je aktivan i u radu Hrvatskog gimnastičkog saveza gdje obnaša funkciju potredsjednik saveza te je ujedno i sportski direktor Svjetskog gimnastičkog kupa Osijek.

"Oduvijek mi je bio san raditi s vrhunskim gimnastičarima i zahvalan sam što sam još davno dobio priliku učiti započeti svoj put trenera vrhunske sportske gimnastike. Danas, kada su iza našeg tima odlična sportska ostvarenja i osvojene medalje na najvećim međunarodnim natjecanjima, mogu reći da i dalje imam želju raditi u vrhunskom sportu i dati sve od sebe da u Osijek donesemo svjetske i olimpijske medalje. Imamo odlične uvjete za rad u Sokol Centru, imamo i odlične gimnastičare i vjerujem da će i ovaj san biti ostvaren."

BORIS ČULIN

Trener Čulin svijet sporta prigrlio je već u osnovnoj školi i od tada do danas njegov životni put obilježen je gimnastikom i radom s djecom kroz rekreativne i vrhunske gimnastičke programe. Na počecima svoje trenerske karijere, duži niz godina uspješno je surađivao s vrhunskim ruskim i kineskim trenerima od kojih je, kako i sam kaže, najviše naučio.

Danas, trener Boris radi s gimnastičarima mlađedobnih kategorija te ih priprema za nastupe na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Pored toga međunarodni je gimnastički sudac Brevet II kategorije i veliki dio vremena na natjecanjima širom svijeta provodi upravo u toj ulozi. Ipak najdraži dio posla mu je rad s djecom u rekreativnim gimnastičkim programima – upravo tamo gdje je i započeo trenersku karijeru.

"U gimnastici sam od trenutka kada me je njome zarazio moj pokojni trener Ivan Tot. Prošao sam sve natjecateljske kategorije, a kad sam početkom osamdesetih upisao Fakultet za fizičku kulturu, jedino što sam želio biti i raditi u životu bilo je biti trener sportske gimnastike. Imao sam tu privilegiju i sreću da sam 1988. godine zaposlen kao prvi profesionalni trener u ne tako maloj povijesti kluba GD „Osijek“, a od tada pa do danas radio sam s brojnim generacijama gimnastičara kako u vrhunskom tako i u rekreativnom programu. Danas i dalje uživam u poslu koji volim, kao dio tima izvrsnih mladih kolega i u prekrasnom novom prostoru Centra Sokol. Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da, iako često nije bilo lako na tom putu, kad bih ponovo birao, moj izbor bi ponovno bio biti trener sportske gimnastike!"

KSENIJA LIVANČIĆ

Trenerica Ksenija Livančić profesorica je Tjelesne i zdravstvene kulture, a trenerskom timu našeg kluba pridružila 2015. godine. Upravo tada, pod njenim stručnim vodstvom, započeo je s radom novi program gimnastičke rekreacije i to onaj za osobe zrelije životne dobi ili Gimnastika za umirovljenike.

Pored toga, trenerica Ksenija uključena je i u treninge predškolskih gimnastičkih grupa, a rad s djecom predstavlja joj veliko zadovoljstvo.

"Volim raditi sa svim našim članovima jer svaka grupa i dob nosi nešto svoje pa tako i mi treneri naučimo svakog dana nešto novo - i od djece i od odraslih. Volim raditi i sa svojim umirovljenicima jer su redom divni ljudi, jako angažirani oko naših treninga, opušteni i veseli i zadovoljstvo je družiti se s njima."

TIHANA LUJEV

Nakon sportske karijere, trenerica Tihana Lujev odlučuje se i dalje zadržati u gimnastičkoj dvorani. Trenerski put započinje 2004. godine radom s natjecateljicama C gimnastičkog programa, a istovremeno se usavršava za međunarodnu sutkinju ženske sportske gimnastike. Niz godina uspješno vodi žensku gimnastičku selekciju GD Osijek – Žita s kojima osvaja niz medalja.

Danas, najveći dio vremena provodi u osmišljavanju i unapređivanju rekreativnih gimnastičkih programa za djecu predškolske i školske dobi. Tu se posebno ističe rad s programom Mame i bebe koji je namijenjen roditeljima i djeci od 1.5 do 3 godine starosti.

Na pitanje zašto voli trenerski posao, spremno odgovara: "Jednostavno volim gimnastiku, i tu ljubav prema sportu želim prenijeti i na druge. Sport nas uči, izgrađuje, razvija nam duh i tijelo, opušta nas, zabavlja i povezuje, stvara prijateljstva. Zajedno s ostalim kolegama iz kluba sportsko znanje i sportski duh prenosimo na naše velike i male članove - to zajedništvo i sportski duh je ono sto zbog čega je lijepo raditi u GD Osijek - Žitu!"

KARLA KOVAČEVIĆ

Trenerica Karla Kovačević uspješno pomaže u vođenju treninga rekreativnih gimnastičkih programa za djecu predškolske i školske dobi, a također vodi i selekciju djevojčica kako bi osnažila žensku gimnastiku našeg kluba. Nakon sportske karijere gdje je niz godina trenirala žensku sportsku gimnastiku i uspješno se natjecala na regionalnim i državnim natjecanjima, nastavak karijere vidi upravo u trenerskim vodama gdje će i dalje raditi ono što voli – provoditi vrijeme u gimnastičkoj dvorani i najmlađe učiniti novim gimnastičkim elementima.

"Ovdje imam priliku raditi posao koji me ispunjava i kao trener radim ono što najviše volim. Rad s djecom u našim gimnastičkim dvoranama me još više potiče da svakom djetetu pristupim individualno i iz dana u dan dam sve od sebe kako bi njemu ili njoj pomogla u napretku. Uz to, želja mi je da se što više Osječana uključi u naše treninge kako bi zajedno stvarali zdrave životne navike."

TOMISLAV MARKOVIĆ

Trener Tomislav Marković vrhunski je gimnastičar sa velikim rezultatima iza sebe. Nakon natjecateljske karijere nesebično dijeli svoje znanje za razvoj budućih gimnastičkih velikana. Kaže kako u radu s djecom najviše voli vidjeti djecu koja na treningu stječu nove prijatelje, pomiču svoje granice i brinu o svome zdravlju. Kao gimnastičar s brojnim vrhunskim rezultatima s domaćih i međunarodnih natjecanja, trener Tomislav pravi je uzor našim mladim gimnastičarima.

"U Gimnastičkom klubu Osijek Žito sam od malih nogu. Nakon sportske karijere logičan slijed i želja mi je bila ostati raditi kao trener upravo ovdje u Sokolu te svoje znanje i iskustvo prenositi mlađim generacijama što upravo i radim. Radujem se novoj sezoni i radu s malim gimnastičarima koji će možda jednoga dana napraviti veliki iskorak u svijetu sporta i biti oni koji će donositi medalje u Osijek!"

MLADEN MARIČIĆ

Trener Mladen Maričić je fizioterapeut i stručni specijalist kineziterapije koji se trenerskom timu pridružio 2018. godine. Dugi niz godina radio je kao trener plivanja i sportski fizioterapeut gdje je prikupio mnoga znanja i iskustva koja danas prenosi na naše članove.
Trener Mladen radi sa predškolskim i školskim grupama, te sa odraslim članovima. 

"Volim biti dio tima GD Osijek - Žita zbog mogućnosti ostvarivanja na raznim područjima kreativnog rada unutar organizacije programa i provedbe treninga, pogotovo u radu s odraslim rekreativcima. Uvjeti u kojima radimo u Sokol Centru omogućuju nam vrhunsku organizaciju, pozitivnu atmosferu i konstantan rad na poboljšanju naših trenerskih vještina i nadam se da to naši članovi i vide na svakom treningu"

DANIEL ZEČEVIĆ

Trener Daniel Zečević pridružio se našem timu u okviru projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ kroz kojeg ćemo se, u partnerstvu s udrugom Dokkica, posvetiti povećanju kompetencije roditeljstva kroz gimnastičke radionice i predavanja.

Trener Daniel o sebi kaže da ga trenerski posao ispunjava te da uživa u radu sa svim dobnim skupinama, a najviše uživa u radu s mladim gimnastičkim nadama kluba.

"Volim trenerski posao zbog toga što svaki dan naučim nešto novo: djeca me uče da uvijek trebamo biti razigrani i ne bojati se, roditelji me uče da su strpljenje i odricanje važne osobine koje trebamo razvijati svatko od nas pojedinačno, a umirovljenici da svaki trenutak života živimo punim plućima."

gk-osijek-zito.png
   Ulica Kralja Zvonimira 5
           31000 Osijek

Pratite nas

Copyright © Gimnastičko društvo Osijek-Žito 2024. Sva prava pridržana. Dizajn stranice SIBOSWEB.