ZLATOM IZ BUDIMPEŠTE BENOVIĆ POTVRDIO FORMU ZA EYOF!

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

ZLATOM IZ BUDIMPEŠTE BENOVIĆ POTVRDIO FORMU ZA EYOF!

ZLATOM IZ BUDIMPEŠTE BENOVIĆ POTVRDIO FORMU ZA EYOF!

Rujan 6, 2017

Vikend bogat medaljama za Gimnastičko društvo Osijek - Žito uspješno je završen odličnim nastupom mladog gimnastičara Aurela Benovića. Naime, na jakom turniru u Budimpešti mladi Benović je osvojio zlatno odličje vježbom na svojoj omiljenoj spravi - parteru i pred odlazak na EYOF potvrdio da je izvrsnoj formi.

1. A. Benović (CRO) - 13.400
2. S. Mykola (UKR) - 13.100
3. V. Vi Loung (VIE) - 13.000

Treće izdanje International Junior Budapest Cupa okupilo je natjecatelje iz čak 12 zemalja, a konkrencija po spravama, prema riječima samih sudionika, bila je iznimno jaka.

"Završio je dan finala u Budimpešti i uz malu tremu i nervozu, prvi sam. Jako sam zadovoljan obzirom da sam odradio jako dobru vježbu i ovaj put. Sada me čeka nastup na EYOF-u i nadam se da ću tamo ostvariti jako dobar rezultat i ući u finale te onda biti u borbi za medalju", rekao je nakon nastupa Benović.

Aurelov trener, Vladimir Mađarević, također je izrazio zadovoljstvo nastupom svog gimnastičara.

"Aurel je u finalu popravio greške iz kvalifikacija što je rezultiralo osvajanjem zlatne medalje na ovom iznimno jakom juniorskom turniru. Ovo natjecanje je izvrsna najava za nadolazeći Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) koji će se održati u mađarskom Gyoru u srpnju ove godine. Ocjenom 13.400 Benović je gotovo kandidat za ostvarenje izvrsnih rezultata u seniorskoj konkurenciji obzirom da već sljedeće godine možemo birati hoće li Aurel nastupiti na juniorskim ili seniorskim natjecanjima kao što su etape Svjetskog kupa te Europsko i Svjetsko prvenstvo".

Vikend koji je sada već iza nas, za GD Osijek - Žito započeo je iznimno dobro - mlađi junior Josip Vukovac okitio se u Sisku s čak 4 medalje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađedobne kategorije! Zlata je uzeo na preči i konju s hvataljkama, srebro na karikama, a brončano odličje bilo je rezervirano za njegovu vježbu na parteru.

"Iznimno sam zadovoljan. Ovo pokazuje da smo na pravom putu, da radimo dobro i daje nam vjetar u leđa za predstojeće izazove", zaključio je po povratku u Osijek trener Mađarević.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline