Završava projekt "Priprema, kreni u Sokol - skreni!"

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Završava projekt

Završava projekt "Priprema, kreni u Sokol - skreni!"

Prosinac 27, 2021

Svom završetku primiče se još jedan projekt gimnastičara iz Sokola - projekt „Priprema, kreni, u Sokol – skreni!“ u kojemu je bio cilj djeci mlađe školske dobi omogućiti besplatno sudjelovanje na treninzima gimnastike sa zadnjim danima prosinca uspješno se privodi kraju.

Kroz projekt je od travnja do prosinca prošlo preko 180 mališana koji su uživali brojne prednosti sudjelovanjem u projektu. Razvijanje zdravih životnih navika, jačanje solidarnosti i timskog rada, razvijanje pozitivnog stava o sportu samo su neki od mnogih benefita projekta.

Iznimno sam zadovoljna provedbom projekta „Priprema, kreni, u Sokol – skreni!“. Smatram da je projekt svim polaznicima zaista omogućio brojne prednosti, od kontinuirane rekreacije, učenja o sportskom načinu života, jačanju timskog duha do učenja o bontonu ponašanja u sportu. Kroz ovih devet mjeseci treninga smo u svakoj grupi polaznika uvidjeli značajna poboljšanja. Nadam se da će sličnih projekata biti i u nadolazećim vremenima jer su našim najmlađima zaista od velike koristi.“ istaknula je Nina Baum, voditeljica projekta.

U sklopu projekta kroz volonterski rad sudjelovali su i studenti Kineziološkog fakulteta u Osijeku od kojih je projektom posebno zadovoljan bio Mihael Čevizović.

Sudjelovanje u projektu bilo mi je prekrasno iskustvo. Kao budućem treneru i kineziologu ovo je bila idealna mogućnost za razvoj komunikacijskih, organizacijskih i pedagoških komponenti koje će biti potrebne u mome budućem radu. Nadam se ponovnoj prilici sudjelovanja u sličnim aktivnostima i treninzima u tako energičnom okruženju te veliko hvala trenerima i Gimnastičkom društvu Osijek – Žito na pruženoj prilici za sudjelovanjem.

Polaznici projekta nestrpljivo su čekali svaki novi trening, a posebno su se veselili sudjelovanju na edukativnoj radionici na temu prevencije nasilja u sportu i fair playa - sadržaj radionice temeljio se na slikovnici BONTON PONAŠANJA U ŠPORTU za djecu školskog uzrasta izrađenoj 2018. godine u okviru Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih.

Jako sam sretan što sam vježbao sa prijateljima u velikoj gimnastičkoj dvorani. Svaki trening nam je bio super jer smo naučili nove vježbe i kako se moramo ponašati jedni prema drugima kada treniramo. Treneri su nam jako dobri i želim nastaviti trenirati gimnastiku“, veselo je rekao Matko (10), jedan od polaznika.

Provedba projekta financirana je sredstvima Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini. U okviru programa, ostvarena je suradnja i sa gimnastičkim klubovima iz Vukovara, Belog Manastira i Valpova kroz organizaciju gimnastičkih kampova u Osijeku, a isto je dodatno učvrstilo namjeru svih uključenih da i u budućem razdoblju još intenzivnije rade na provedbi sličnih programa i razmjenjuju znanja i iskustva rada s djecom i mladima.

5

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline