Zašto program Baby Gym?

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Zašto program Baby Gym?

Zašto program Baby Gym?

Rujan 3, 2020

Program Baby Gym savršena je prilika kroz koju djeca uz sigurnost roditelja upoznaju i stvaraju prve gimnastičke korake i pripremaju se za buduće aktivnosti u kojima sudjeluju samostalno.

Smatra se kako su prve tri godine djetetova života najvažnije razdoblje u kojem se uspostavlja temelj za daljnji razvoj čovjeka. Kako kažu, samo u tih prvih nekoliko godina se u mozgu stvara gotovo tisuću neuronskih veza svake sekunde. Što je puno brže nego u bilo kojem kasnijem razdoblju života.

Dijete u kratkom periodu od „puzača“ prelazi u „hodača“ što ujedno znači i znatiželjnog istraživača svijeta i svega onoga što ga okružuje. Mali istraživači koriste roditelje kao sigurnu bazu oko kojih kruže dok istražuju. Razdaljina na kojoj kruže oko roditelja je vrlo različita od djeteta do djeteta. U poznatoj, domaćoj okolini djeca mogu otići i van vidnog polja roditelja dok se s druge strane mnogo djece uopće ne odvaja od roditelja u nepoznatoj, novoj okolini. Do mogućeg „šoka“ od odvajanja dolazi u trećoj, četvrtoj godini kada djeca kreću u vrtić i/ili se uključuju u razne aktivnosti kroz različite udruge i društva (škola jezika, sportski klub, likovne radionice i sl.). Kako bismo djeci, roditeljima, a i trenerima našeg kluba u tome pomogli, pokrenuli smo program Baby Gym.

Program Baby Gym savršena je prilika kroz koju djeca uz sigurnost roditelja upoznaju i stvaraju prve gimnastičke korake i pripremaju se za buduće aktivnosti u kojima sudjeluju samostalno. Kroz trening djeca razvijaju motoriku, koordinaciju, ravnotežu. Različitim vježbama potiče se razvoj snage cijeloga tijela, fleksibilnosti, koordinacije oko-ruka.

Sudjelujući, i roditelji i djeca imaju priliku ostvariti dublju emotivnu povezanost. U djeci se izgrađuje i potiče razvoj samopouzdanja i vjere u vlastite sposobnosti. Kroz različite poligone, osim motorike, razvijaju osjećaj za upornost u rješavanju problema, uče kontrolirati svoje tijelo i sigurno se kretati kroz prostor.

Pretilost, odnosno zdravlje s druge strane, je još jedan razlog zašto je program Baby Gym dobar izbor. Značajno je lakše njegovati zdrave navike kod djece dok su ona još mala, nego suzbijati navike sjedilačkog i pasivnog načina života koji sada „vlada“ već i u ranijoj školskoj dobi. Osim sprječavanja pretilosti, tjelesna aktivnost zasigurno poboljšava rad cjelokupnog organizma pa tako nakon odrađenog treninga Vaše će dijete bolje jesti, ali i spavati.

Stvaranjem sigurnog okruženja za slobodno, nesmetano i samostalno kretanje kod djece potičemo njihovu urođenu želju za istraživanjem i razvijanjem motoričkih, emocionalnih i kognitivnih sposobnosti. Time im ujedno i pružamo mogućnost za duži, zdraviji i sretniji život.

Autorica teksta: Nina Baum

02. Roditelji i bebe

03. Roditelji i bebe

04. Roditelji i bebe

05. Roditelji i bebe

06. Roditelji i bebe

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline