Važnost jutarnjeg vježbanja u zreloj dobi

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Važnost jutarnjeg vježbanja u zreloj dobi

Važnost jutarnjeg vježbanja u zreloj dobi

Listopad 1, 2020

Jutarnja vježbanja od izuzetne su važnosti za sve, a pogotovo za osobe zrelije dobi jer podižu kvalitetu života na primjereno višu razinu svojim mnogobrojnim koristima.

Nakon buđenja, ljudi zrelije dobi osjećaju se ukočeno i usporeno uz raznolike manje bolove, smanjene pokretljivosti i slično.

Poznato je da Kinezi već 2000 godina imaju rješenje za te tegobe, a jedno od njih jesu Qigong vježbe koje za cilj imaju ublažavanje i rješavanje gore navedenih tegoba. Energetske i zdravstvene vježbe povećavaju energiju, revitalizaciju tijela i uma, služe kao prevencija i kao kontrola raznih bolesti.

Bolje opskrbljuju organe krvlju, unaprjeđuju ravnotežu, smanjuju stres, osnažuju imunološki sustav, otklanjaju toksine iz organizma, podižu mišićni tonus te ligamente i tetive čine elastičnima, a samim time i zglobove čine pokretljivijima.

Vježbe su koncipirane tako da povezuju u sklad pokret i disanje. Naši članovi i članice zrelije dobi već treću godinu zaredom 2 puta tjedno po dvadeset minuta, a kao dio šezdeset minutnog treninga, vježbaju s nama osnove ove vještine te i sami zaista osjećaju opće znatno poboljšanje.

Pod time se misli da je kvaliteta njihova života podignuta na primjereno višu razinu, a koja se očituje u sljedećem: bolja pokretljivost, lakše svladavanje svakodnevnih napora, npr. stepenice, poboljšano kretanje, izdržljivost, s manje napora obavljaju svakodnevne kućanske poslove. Članovima s kardiovaskularnim tegobama značajno se poboljšalo opće zdravstveno stanje, manje se umaraju i općenito imaju više energije kroz dan.

Kada sagledamo sve te, gore nabrojane, važne koristi, kao zaključak nam ostaje samo uputiti vam poziv da čim prije uvrstite jutarnje vježbanje u svoj raspored.

Autorica teksta: Ksenija Livančić

Golden 2

Golden 3

Golden 4

Golden 5

Golden 6

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline