Treneri GD Osijek – Žita obnovili znanje pružanja prve pomoći

Tel: 031 213 538 / Fax: 031 213 537

Vijesti

Treneri GD Osijek – Žita obnovili znanje pružanja prve pomoći

Treneri GD Osijek – Žita obnovili znanje pružanja prve pomoći

Listopad 14, 2018

Ovaj vikend volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek organizirali su tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek - Žito i osoblje Sokol Centra Osijek.

Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između 2 organizacije, a tečaju pružanja prve pomoći treneri osječkog gimnastičkog kluba već su prisustvovali ovog proljeća za vrijeme privremenog boravka u Šećeranskom domu. S otvorenjem netom obnovljenog Sokol Centra i povećanjem broja članova, kojih sada ima gotovo 1.000, pojavila se potreba da se znanje o pružanju prve pomoći obnovi kako bi treneri, ali i svo osoblje Centra, bili educirani kako pravilno reagirati u hitnim medicinskim situacijama.

„Gimnastičko društvo Osijek-Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek imaju već dugogodišnju suradnju koja je ostvarena kroz dežurstva volontera Crvenog križa na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku i drugim sportskim priredbama u organizaciji Gimnastičkog društva te organizirane tečajeve prve pomoći za trenere i članove Gimnastičkog društva. Edukacijom trenera, osoblja i članova Gimnastičkog društva Osijek - Žito želi se postići njihova bolja pripremljenost za svrsishodnu primjenu postupaka prve pomoći pri mogućim ozljedama na treninzima i natjecanjima, ali i u svakodnevnom životu“, istaknuo je Denis Ćosić, ravnatelj Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek.

Tečaju je prisustvovao i Tomislav Marković, proslavljeni hrvatski gimnastički reprezentativac, a danas trener GD Osijek – Žita.

„Sve što smo naučili na tečaju je bilo jako korisno. Koliko god puta slušali predavanja o pružanju prve pomoći svaki puta saznamo nešto novo ili se prisjetimo onoga što smo zaboravili. Meni kao treneru je ova obuka jako korisna, pogotovo jer radim u dvorani s djecom, gdje se ozljede rijetke, ali ipak moguće. Sada sam puno sigurniji da ću moći ispravno reagirati u datom trenutku“, nakon obuke rekao je Marković.

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline