Suradnja NK Osijek i GD Osijek - Žito

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

Suradnja NK Osijek i GD Osijek - Žito

Suradnja NK Osijek i GD Osijek - Žito

Ožujak 8, 2019

Mladi nogometaši NK Osijek imaju priliku na gimnastičkim treninzima naučiti puno korisnih stvari koje će im zasigurno dobro doći.

Nogometni klub Osijek i Gimnastičko društvo Osijek - Žito započeli su sportsku suradnju. Naši su mladi nogometaši, u ovom slučaju stariji Pioniri, imali priliku odraditi vrlo zanimljiv gimnastički trening u Sokol Centru gdje su im Robert Seligman te treneri Boris Čulin i Tomislav Marković pokazali neke osnovne elemente ovog bazičnog, vrlo atraktivnog sporta.

"Veliki sam zaljubljenik u nogomet, to je moja prva sportska ljubav, a posao je postala gimnastika i na kraju strast i nešto u čemu sam najuspješniji. Bilo je sjajno, napravili smo samo jedan mali dio onoga što mi radimo u gimnastičkoj dvorani. Vidimo da su se dečki jako dobro snašli i drago nam je zbog toga. Ovdje su iz tog razloga da budu još uspješniji na svom nogometnom terenu i potrudit ćemo se pružiti im sve ono što je potrebno da bi zaista i bilo tako", rekao je Seligman.


Vrlo korisne vježbe i za nogometaše

Aktualni viceprvak Europe na konju s hvataljkama i jedan od najboljih osječkih sportaša u posljednjih desetak i više godina pojasnio je što su Bijelo-plavi naučili na pokaznom treningu:

"Najvažnije su vježbe koordinacije pokreta i fleksibilnosti. To zna biti itekako zanemareno u ekipnim sportovima u ritmu stalnih treninga i utakmica. Isto se odnosi na vježbe agilnosti i eksplozivnosti, svega onoga što je potrebno imati u svim fazama nogometne igre. Prošli smo, primjerice, kroz osnove zagrijavanja, istezanja, određenih pokreta, kroz razne okrete, kolutanja, skokove, da bi mladi sportaši bili puno spretniji i sposobniji u onome čime se bave".


Pridružili se pozitivnoj sportskoj priči

Mnogima je poznato kako je Robert Seligman veliki navijač NK Osijek, pa ga veseli spoznaja da je vrlo aktivno uključen u ovu lijepu priču suradnje dva uspješna sportska kolektiva:

"Nama je drago što se možemo pridružiti pozitivnoj priči da pokrenemo grad, što NK Osijek radi vrlo uspješno, ali i mi to činimo kao nešto manja zajednica, ali priznata i na međunarodnoj razini. Baš mi je drago zbog ove suradnje. Kao što se gradi moderan nogometni kamp na Pampasu koji će biti iznimno bitan za cijelu našu regiju, tako i mi imamo našu predivnu dvoranu u koju dolazi više od tisuću naših članova i drugih sugrađana. Mjesto je to okupljanja ne samo sportaša, profesionalaca i rekreativaca, nego imamo i gimnastiku za umirovljenike, trudnice, žene prije trudnoće, za mame i njihove bebe. Na sve to smo jako ponosni".


Od gimnastike sve počinje

Alen Nađsombat, direktor marketinga o ovom zajedničkom projektu kaže:

"Izrazito nam je drago kada se dogodi dobra energija kakva se dogodila kada su naši pioniri napunili dvoranu Sokol Centra. Nije dovoljno vezati osječke i slavonske brendove na razini poslovnih dogovora i krovnih partnerstava, već aktivno, dnevno, na razini svakog čovjeka, svakog sportaša, i najvažnije, na razini svakog djeteta i mlade osobe. Nije potrebno ni ponavljati koliko je gimnastika važan, bazični sport, od kojega sve počinje. Želja nam je sve više uključivati je u najranijoj dobi u živote naših mladih sportaša. Gimnastička infrastruktura koja je dostupna u Osijeku - svjetske je razine. Drago nam je kako je mogu koristiti i ostali, a ne samo naši vrhunski gimnastičari. Trebamo biti ponosni i aktivno živjeti koristeći takve pogodnosti. Nadamo se kako je ovo početak još jedne uspješne dugogodišnje suradnje".

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline