Sokol Centar okupio trenere i suce istočne Hrvatske

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Sokol Centar okupio trenere i suce istočne Hrvatske

Sokol Centar okupio trenere i suce istočne Hrvatske

Listopad 12, 2020

Gimnastički treneri i suci s područja cijele istočne Hrvatske okupili su se prošlog vikenda u sportsko – rekreacijskom kompleksu Sokol Centar Osijek kako bi se kroz intenzivnu jednodnevnu edukaciju uputili u sve novitete na svjetskoj gimnastičkoj sceni. Kako se, nakon višemjesečne pauze, ponovno počela održavati i gimnastička natjecanja, bila je ovo izvrsna prilika za proširivanje i nadopunu već stečenih znanja.

U okviru edukacije, 50-ak gimnastičkih djelatnika Regije Istok, imalo priliku upoznati sa strategijom razvoja Hrvatskog gimnastičkog saveza za razdoblje 2021. – 2030., saznati novosti iz pravilnika Svjetske gimnastičke federacije (FIG) te detaljnije se upoznati s novim bodovnim pravilnicima muške i ženske sportske gimnastike.

Inače, seminar u Osijeku, zadnji je u nizu edukacija koje je nedavno organizirao Hrvatski gimnastički savez - već ranije su organizirani seminari u Zagrebu i Zadru, a ovaj u Osijeku organiziran je za trenere i suce istočne Hrvatske.

Zadovoljstvo je vidjeti ovaj broj kolega u Sokol Centru jer se potvrdilo da su nam itekako potrebe stalne edukacije - gimnastika je sport koji se kontinuirano razvija i napreduje i mi se moramo stalno upoznavati s novitetima. Obzirom da smo ponovno krenuli s natjecanjima, svima nama će biti lakše odgovoriti na nove sportske izazove nakon ovog seminara“, istaknula je Tihana Lujev, glavna trenerica GD Osijek – Žita i vrhovna sutkinja Regije Istok.

Edukacije u Osijeku vodili su Dunja Lederer i Mario Vukoja, inače vrhovni suci Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Za sada smo odradili 2 seminara koji su pokrili 3 regije, Regije Jug, Zapad i Sjever. Odaziv na prva 2 seminara je bio fantastičan, i brojem sudionika, ali i reakcijama nakon edukacije. Slično se ponovilo i u Osijeku što mi je jako drago. Mišljenja sam da ovu praksu treba nastaviti i u buduće – da se redovito okupljamo na ovakvim edukacijama i seminarima, da razmijenimo znanja i iskustva, da vidimo koji su problemi u pojedinim dvoranama i da naše trenere i suce upoznamo sa smjerom rada u budućem razdoblju“, istaknula je Dunja Lederer.

Zbog COVID-a smo se odlučili ove godine za praksu – brdo će Muhamedu, a ne Muhamed brdu“, objasnio je Mario Vukoja. „Procijenili smo da je jednostavnije da mi predavači posjetimo svaku regiju ponaosob i odradimo edukacije. To se pokazalo izvrsnim jer je na ovaj način puno više trenera i sudaca prisustvovalo edukacijama i upoznalo se s novitetima što je naš najvažniji cilj – da se znanje širi i razina kompetencija podiže iz godine u godinu. Vjerujem da ćemo od sada primjenjivati regionalni pristup jer se kroz ove edukacije pokazalo da je to ispravan smjer za dalje“, na kraju je zaključio Vukoja.

seminar1 700

 

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline