Priprema, kreni, u Sokol – skreni!

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Priprema, kreni, u Sokol – skreni!

Priprema, kreni, u Sokol – skreni!

Ožujak 29, 2021

Važnost bavljenja sportom od najranije dobi jedan je od važnih čimbenika pravilnog fizičkog i psihičkog razvoja svakog djeteta – kroz sport, djeca razvijaju osnovnu motoriku i samopouzdanje te uče kako raditi u timu i kvalitetno surađivati s vršnjacima. Važna tema redovnog sudjelovanja na treninzima je i pravilno rješavanje konflikata te kako uvažiti uspjehe drugih i radovati se zajedničkim postignućima.

Projekt „Priprema, kreni, u Sokol – skeni!“ program je koji ima za cilj djeci u dobi od 7 do 10 godina omogućiti besplatno sudjelovanje na treninzima gimnastičke rekreacije osmišljenim i provođenim od strane Gimnastičkog društva Osijek - Žito. Kroz kvalitetno provođenje slobodnog vremena, djeca će imati priliku učiti i o razvijanju zdravih stilova života, učiti o poštivanju, prihvaćanju i življenju s različitostima, jačanju solidarnosti i timskog rada.

Ciljevi programa su:
- promicanjem bavljenja sportom od najranije dobi razvijati kod djece mlađe školske dobi svijest o zdravim navikama i zdravom stilu života
- povećanje broja korisnika uključenih u programe bavljenja gimnastičkim sportom kao temeljem zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja
- u svrhu poboljšanja zdravlja navedenim programom unaprijediti kvalitetu života svih uključenih dionika

Riječ je o programu koji obuhvaća besplatno sudjelovanje na gimnastičkim treninzima u dvorani Sokol Centar Osijek (Kralja Zvonimira 5) i to u trajanju od mjesec dana (2 treninga tjedno u poslijepodnevnim satima). Treninzi su namijenjeni školarcima u dobi od 7 do 10 godina starosti, a koji još uvijek nisu članovi GD Osijek - Žita.

U završnom dijelu, polaznici će sudjelovati i na edukativnoj radionici na temu prevencije nasilja u sportu i fair play - sadržaj radionice temeljit će se na slikovnici BONTON PONAŠANJA U ŠPORTU za djecu školskog uzrasta izrađen 2018. godine u okviru Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u športu, na športskim natjecanjima i izvan njih.

Sam projekt prijavljen je za sufinanciranje na natječaju Ministarstva turizma i sporta kroz Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.

Za prijavu na sudjelovanje u projektu potrebno je javiti se treneru Mladenu Maričiću na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
099 369 0155

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline