Početak projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Početak projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Početak projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“

Rujan 20, 2021

Biti dijete u današnjem vremenu izuzetno je izazovno. Biti roditelj jednako tako. Upravo stoga provedba projekta i aktivnosti koji pružaju aktivnu podršku sadašnjim i budućim roditeljima u razvoju njihovih roditeljskih kompetencija vrlo je važna, a jedan od njih je i projekt Gimnastičkog društva Osijek – Žito pod nazivom „Zdrav roditelj – zdravo dijete“.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i to od rujna 2021. godine pa sve do kolovoza 2022. godine.

Sam projekt započet će radionicom o temema zdravstvene zaštite koja će održati već krajem mjeseca listopada, a nakon toga slijedi niz drugih aktivnosti.

„Izuzetno smo sretni što je Središnji državni ured za demografiju i mlade izabrao i naš projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ i uvrstio ga u financiranje za 2021. godinu. Svrha projekta je jačanje roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje roditelja na nekolicinu predavanja i niza sportskih radionica koje imaju za cilj potaknuti dublje razumijevanje roditeljske uloge, ali i promatranje odnosa roditelja i djeteta kroz sport i rekreaciju. Vrlo je važno od najranije djetetove dobi shvatiti važnost motoričkog razvoja u čemu redovito sudjelovanje u sportskoj rekreaciji izuzetno korisno“, napominje Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek – Žita.

Navedeni projekt, GD Osijek – Žito provodi u partnerstvu s osječkom udrugom DOKKICA što će zasigurno ojačati kapacitete obje udruge i stvoriti jako partnerstvo u podršci sadašnjim i budućim roditeljima na području grada Osijeka i šire regije.

Osim predavanja, aktivnosti koje će se provoditi tijekom 2021. i 2022. godine uključivat će zajedničke sportske treninge roditelja i djece od 18 do 36 mjeseci starosti kao i treninge umjeresnog tjelesnog vježbanja prilagođenog trudnicama. Osim toga, bit će organizirani i sportski susreti očeva i djece kako bi se dodatno afirmirala i istaknula uloga oca u odgoju najmlađih.

Prijave na buduće aktivnosti moguće je napraviti kontaktom na broj 099 5364 753 (poziv / SMS / Viber / WhatsApp).

***
Projekt „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline