Osijek i Vukovar ponovno surađuju

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Osijek i Vukovar ponovno surađuju

Osijek i Vukovar ponovno surađuju

Rujan 6, 2021

Zahvaljujući sredstvima Ministrstva turizma i sporta, projekt „Priprema, kreni, u Sokol – skeni!“ , osim organizacije besplatnih treninga za djecu mlađe školske dobi koji će se održavati čak do prosinca 2021. godine, u vikendu iza nas proveo je još jednu aktivnost – 30-ak djevojčica Gimnastičkog kluba Vukovar ugostio je u dvorani Sokol Centar Osijek na dvodnevnom gimnastičkom kampu.

Cilj aktivnosti je bio nastaviti uspješnu suradnju osječkog i vukovarskog gimnastičkog kluba koja je u ovakvom obliku započela 2019. godine u okviru provedbe projekta Mala gimnastička škola financiranog sredstvima tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za šport.

„Iznimno nam je drago što smo imali priliku, zahvaljujući Natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini, nastaviti lijepu suradnju s kolegama iz GK Vukovar i ovog vikenda ugostiti u Osijeku mlade vukovarske gimnastičarke. Sličnu surdanju planiramo ostvariti s Gimnastičkim klubom Beli Manastir u okviru ovog istog projekta – ovo će nam biti prva takva suradnja, ali vjerujemo sigurno ne i posljednja“, istaknula je ispred GD Osijek – Žita, Ivana Maltašić.

„Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je naš projekt Priprema, kreni, u Sokol – skreni! kao vrijednu inicijativu našeg kluba da, pored promocije školske rekreacije na području grada Osijeka, dodatno potaknemo i intenziviramo suradnju s našim prijateljima iz GK Vukovar i GK Beli Manastir. Provedba projekta pokazala je da postoji itekako zanimanje za gimnastički sport među djecom mlađe školske dobi i svoje klupske aktivnosti ćemo svakako dodatno usmjeriti prema djeci te dobi“, izjavila je Ivana Maltašić.

Svoje zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu nisu krili niti vodeći treneri vukovarskog kluba, Bosiljka i Đorđe Stojšić.

„Ponosni smo što nas je GD Osijek – Žito izabrao za partnera u ovom projektu. Mogu reći da smo ovog vikenda svi zajedno uživali u osječkom Sokol Centru koji uistinu nudi vrhunske uvjete za razvoj rekreativne i natjecateljske gimnastike. Druženje smo započeli učeći tj. ponavljajući već poznato o bontonu u sportu što je jako korisno za djecu i mlade – često zaboravimo da niz pravila lijepog ponašanja ima i na sportskim terenima i zato je jako bitno o tome voditi računa na svakom treningu, utakmici ili natjecanju“, na kraju je istaknula tajnica i trenerica GK Vukovar, Bosiljka Stojšić.

 gkvukovar sokol 3

gkvukovar sokol 2

 

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline