Održan prvi sastanak polaznika programa POST +

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Održan prvi sastanak polaznika programa  POST +

Održan prvi sastanak polaznika programa POST +

Ožujak 29, 2021

U subotu, 27. ožujka 2021. Sokol Centar bio je mjesto održavanja prvog sastanka posebnog programa mršavljenja namijenjenog polaznicima koji su prošli osnovni tečaj.

Riječ je o programu nazvanom POST PLUS koji se odvija jednomjesečnim sastancima tijekom kojih se polaznici druže, slušaju dodatne teme o zdravlju i mršavljenju, razmjenjuju iskustva te se međusobno savjetuju. Na sastancima su uglavnom polaznici koji još nisu dostigli svoju zdravu tjelesnu težinu, ali i oni koji smatraju da će dodatnim druženjem lakše održati dostignuto.

Ovo je na neki način povijesni sastanak jer se prvi put program mršavljenja proteže i na razdoblje nakon završetka samog tečaja. Program je iznimno koristan ne samo polaznicima nego i nama liječnicima jer saznajemo o tegobama i rješenjima koje su odraz neposrednih iskustava samih polaznika, a ne samo znanja skupljena iz stručne literature. Sve je iznimno zanimljivo i uzbudljivo jer se radi o iskustvima osoba koje već dobro poznajemo. S obzirom da je postotak gubitka tjelesne mase već popriličan (prosječan 13,9 %; u rasponu od 8,6% do 28,9%) već se iskazuju i zdravstvene dobrobiti mršavljenja što nam je osobito značajno. Tako prestanak potrebe za lijekovima za tlak ili prestanak potreba za inzulinom i prelazak na liječenja tabletama više nisu apstraktni slučajevi, nego događanja nama bliskih osoba. Sve navedeno pokazuje da POST nije samo program mršavljenja, nego i program koji poboljšava zdravlje“, zadovoljno ističe dr. Dražen Gorjanski, jedan od voditelja Program.

Čini se da se zajednička vizija liječnika, doc. dr. sc. Maria Ćurkovića i Dražena Gorjanskog i vodećih osoba Sokol Centra počinje ostvarivati. Sokol Centar postaje središtem ne samo tjelesne nego i zdravstvene kulture u kojemu izvorno osječki program mršavljenja POST (Program Osječkog Smanjivanja Težine) dobiva istaknuto mjesto. S obzirom na debljanje kao posljedicu stalnih karantena takav će program biti od iznimne važnosti u razdoblju koji će slijediti prestankom epidemije. A tada će Osječani, zahvaljujući Sokol Centru i POST-u moći koristiti blagodati znanja i iskustava stečenih tijekom sadašnjih provedbi programa.

tablica1

tablica2

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline