Nakon pauze, od 15.5. kreću treninzi u Sokol Centru

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Nakon pauze, od 15.5. kreću treninzi u Sokol Centru

Nakon pauze, od 15.5. kreću treninzi u Sokol Centru

Svibanj 13, 2020

Svjetska pandemija virusa COVID-19 iz temelja je promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Osječani. Sada kada smo u fazi popuštanja mjera i povratku normalnim životnim uvjetima, s radom kreću i sportski centri čijem se otvorenju veseli veliki broj vježbača rekreativaca.

Iznimka tome nije ni Sokol Centar Osijek u kojem treniraju članovi Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nakon što je prošlog vikenda Stožer civilne zaštite donio odluku o ukidanju mjere organizacije treninga u zatvorenim sportskim objektima, a jučer detaljna uputstva za rad donio i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), užurbano se na povratak u dvoranu i rad s korisnicima pripremaju i treneri te administrativno osoblje ovog osječkog gimnastičkog kluba.

Sokol Centar svoja vrata rekreativcima otvara u petak, 15. svibnja. Jučer popodne HZJZ je objavio upute i preporuke za organizaciju treninga u zatvorenim sportskim objektima – u večernjim satima već smo imali radni sastanak na temu provedbe propisanih mjera i iznimno se veselimo ponovno početi s radom. Ova prisilna pauza od puna 2 mjeseca bila je nužna da svi zajedno odgovorno pristupimo suzbijanju širenja koronovirusa – vjerujem da smo kao nacija dali sve od sebe da u tome i uspijemo, a dokaz tomu je činjenica da već neko vrijeme u našoj županiji nema oboljelih te da smo jedna od prvih europskih zemalja u kojoj su osigurani uvjeti za popuštanje restriktivnih mjera“, izjavio je Vladimir Mađarević, direktor Centra Sokol d.o.o.

Prema mišljenju Mađarevića, provedba preporuka koje je donio HZJZ na temu organizacije rekreativnih treninga u zatvorenim sportskim objektima neće biti teška u objektu kao što je Sokol Centar.

Zahvaljujući nedavnoj potpunoj obnovi dvorane Sokolski dom, uistinu se možemo pohvaliti da smo već odavno imali zadovoljen čitav niz organizacijsko – higijenskih uvjeta koji su sada propisani za sve zatvorene sportske objekte. Razinu održavanja higijene i dezinfekcije svih prostorija i prije smo držali na visokom nivou – u Sokol Centru zaposlene su čak 3 djelatnice na puno radno vrijeme na poslovima čišćenja i održavanja s čim se može pohvaliti malo koji sportski objekt. Bilo je nužno napraviti i određene izmjene kako bismo do kraja slijedili HZJZ upute – tako primjerice treninge smo u ovim posebnim uvjetima skratili na 50 minuta te uveli obveznu pauzu između svakog treninga kako bi se tada provelo čišćenje i dezinfekcija prostora i opreme prije dolaska sljedeće grupe vježbača“.

Za edukaciju djelatnika, provedu i uspostavu HZJZ mjera te kontaktiranje članova, uprava i treneri GD Osijek – Žita uzeli su nekoliko dana te je odlučeno da s treninzima se kreće u petak, 15. svibnja.

Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga. I dalje svi zajedno imamo veliku obvezu biti maksimalno odgovorni u poštivanju propisanih mjera te se nadamo da će tjedni pred nama donijeti potpuni povratak uobičajenom načinu rada i života“, ispred GD Osijek – Žita izjavila je tajnica Društva, Ivana Maltašić.

Tijekom trajanja pauze od sredine ožujka pa sve do 13. svibnja, Gimnastičko društvo Osijek – Žito bilo iznimno aktivno na svojim digitalnim kanalima – objavljeno je niz videa za kućne treninge te veliki broj korisnih i zanimljivih sadržaja za sve dobne skupine, a održana je također stalna komunikacija s članovima i pratiteljima.

Pozivamo sve zainteresirane da na poveznicama niže i dalje prate rad našeg kluba:

Facebook: OVDJE
Instagram: OVDJE

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline