Na Sportskom ljetu u Sokolu se uči i o zdravoj prehrani

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Na Sportskom ljetu u Sokolu se uči i o zdravoj prehrani

Na Sportskom ljetu u Sokolu se uči i o zdravoj prehrani

Kolovoz 19, 2021

Osim mnoštva sportskih aktivnosti, ovogodišnje izdanje Sportskog ljeta na Sokolu svojim malim polaznicima, djeci u dobi od 5 do 12 godina, ponudilo je i jednu novu aktivnost – zanimljivu radionicu o zdravoj prehrani.

Zdrava i uravnotežena prehrana od najranije dobi jedan je od preduvjeta kvalitetnog rasta i razvoja najmlađih pa je Gimnastičko društvo Osijek – Žito ovaj put u svoj program sportskog kampa na Sokolu uvrstilo i zanimljivu radionicu koja je mališanima približila koncept zdrave prehrane.

Radionicu je osmislila i provela Ivana Sović, magistra nutricionizma, a rekacije najmlađih bile su i više nego pozitivne.

„Sportsko ljeto na Sokolu i Nutricionističko savjetovalište Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko – Baranjske županije započelo je veselu i izazovnu suradnju kroz radionicu o pravilnoj prehrani. Interaktivna radionica djecu je naučila važnosti unosa povrća kroz dan, na koji način je hrana povezana s fizičkom aktivnosti te kako kroz igru naučiti principe higijene jedenja. Početni cilj je bio spoznati za što djeca imaju interes kad su prehrana i zdravlje u pitanju te kako im to kroz igru ostvariti“.

Radionica je oduševila najmlađe koji su se vrlo vješto uključili u razgovor i razmjenu mišljenja.

„Radionica mi se jako svidjela jer smo puno toga zanimljivog čuli o hrani i kako i koliko treba jesti da bismo dugo ostali zdravi. Dobro smo se zabavili i nadam se da ćemo i u školi imati ovakve radionice gdje ćemo još više naučiti o zdravoj prehrani“, nakon radionice svoje dojmove podijelila je 7-godišnja Zara Radić, polaznica kampa.

Suradnja Gimnastičkog društva Osijek – Žito i Nutricionističkog savjetovališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko – Baranjske županije nastavit će se i u narednim tjednima provedbe Sportskog ljeta na Sokolu.

„Ovo ljeto smo s kolegicom Ivanom Sović došli na ideju da u sklopu našeg ljetnog kampa održimo i radionicu o zdravoj prehrani – čini nam se to kao odlična kombinacija s našim već postojećim programom koji je prepun sportskih aktivnosti, igara i kreativnih radionica. Djeca su s odušveljenjem pratila predavanje, a vjerujem da će mnoge spoznaje s današnjeg druženja prenijeti roditeljima po povratku kući“, rekla je Ivana Maltašić, ispred GD Osijek – Žita.

Inače, Sportsko ljeto na Sokolu traje još puna 2 tjedna i to do petka, 3. rujna, a sve informacije o aktivnostima i upisima na kamp mogu se pronaći na linku: https://bit.ly/SportskoLjetoNaSokolu2021

 

sportskoljeto nutricionizam 2

sportskoljeto nutricionizam 4

sportskoljeto nutricionizam 5

sportskoljeto nutricionizam 6

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline