Mala gimnastička škola – poticaj za rano usmjerenje na aktivan život

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

Mala gimnastička škola – poticaj za rano usmjerenje na aktivan život

Mala gimnastička škola – poticaj za rano usmjerenje na aktivan život

Kolovoz 25, 2019

Poznato je da djeca, pogotovo ona predškolske dobi, ostvaruju niz benefita uključenjem u neki od sportova. Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima pruža mogućnost najmlađima da povećaju razinu fizičke spreme te razviju niz socijalnih vještina korisnih u odrasloj dobi.

Prema nizu istraživanja, gimnastika je zasigurno jedna od najsveobuhvatnijih tjelesnih aktivnosti dostupnih za djecu obzirom da u jednom sjedinjuje vježbe fleksibilnosti, brzine, ravnoteže, koordinacije i snage.

„Mala gimnastička škola“ program je koji ima za cilj što većem broju djece u dobi od 1,5 do 4 godine starosti omogućiti redovito i kontinuirano sudjelovanje na organiziranim i pažljivo osmišljenim treninzima gimnastičke rekreacije.

„Mala gimnastička škola“ program je gimnastičke rekreacije u okviru kojeg zajedno treniraju djeca u dobi od 1,5 do 3 godine starosti u pratnji jednog roditelja/staratelja. Poznato je da djeca u toj dobi nisu fizički niti emotivno zrela da samostalno sudjeluju na organiziranim programima sportske rekreacije i u tom smislu, pomoć roditelja/staratelja je iznimno važna. Roditelj/staratelj ima ulogu „pomoćnog trenera“ – on/ona prema uputama trenera pomažu djeci proći kroz gimnastički poligon i što ispravnije odraditi zadane vježbe. Također, u program sudjeluju i djeca u dobi od 3 do 4 godine starosti koja treniraju samostalno.

Program se provodi u sportsko – rekreacijskom objektu Sokol Centar Osijek (Kralja Zvonimira 5, Osijek) koji je u potpunosti opremljen sportskim pomagalima i rekvizitima potrebnim za provedbu ovog programa. Provedbu programa omogućuje Središnji državni ured za šport kroz Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje mališana u dobi od 1,5 do 4 godine starosti da se pozivom na broj 031 213 538 dodatno informiraju o terminima i grupama Male gimnastičke škole.

program logo

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline