Mađarević: Europsko prvenstvo je velika stvar, ali mi smo spremni

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

Mađarević: Europsko prvenstvo je velika stvar, ali mi smo spremni

Travanj 5, 2011

Ovih dana glavni grad Njemačke živi samo za jedno sportsko natjecanje – Europsko prvenstvo u gimnastici. Već otprije je Berlin poznat kao izvrstan domaćin ovakvim događajima, a vjeruje se da će tako biti i ovaj put.

Ovih dana glavni grad Njemačke živi samo za jedno sportsko natjecanje – Europsko prvenstvo u gimnastici. Već otprije je Berlin poznat kao izvrstan domaćin ovakvim događajima, a vjeruje se da će tako biti i ovaj put

Jedno od najvažnijih ovogodišnjih natjecanja za hrvatske reprezentativce (uz Svjetsko prvenstvo u Tokyu na kojem će se boriti za ulazak u elitno olimpijsko društvo, te naravno Svjetski kup u Osijeku zbog nastupa pred domaćom publikom), održava se od 04. do 10. travnja u Berlinu u jednoj od najimpozantnijih berlinskih sportskih dvorana „Max-Schmeling-Halle". Riječ je o dvorani koja može primiti više od 10.000 posjetitelja, a s obzirom na popularnost gimnastike u Njemačkoj, ne sumnjamo da će dvorana biti popunjena do zadnjeg mjesta.

Prema rasporedu natjecanja, podijum trening za gimnastičarke održan je još jučer, a za hrvatsku žensku gimnastičku reprezentaciju nastupaju Tijana Tkalčec na preskoku, te Tina Erceg na tlu i gredi.

Danas (05. travnja) generalnu probu prije natjecanja imaju gimnastičari.  Hrvatske boje branit će čak 5 Hrvata i to Tomislav Marković (parter), Filip Ude (višeboj), Marijo Možnik (preča), te Marko Brez i Robert Seligman na konju s hvataljkama.

Kvalifikacije natjecanja održat će se 06 i 07. travnja. Borba za medalje u višeboju rezervirana je za petak (08. travnja) dok će se finala po spravama održati u dane vikenda (09. i 10. travnja).

Prije početka podijum treninga, uspjeli smo dobiti izjavu trenera Vladimira Mađarevića:

Marković i Seligman imaju odlične vježbe i u Berlin smo došli u dobrom raspoloženju. Tomislava zadnjih dana muči ozljeda Ahilove tetive, ali se nadamo da će u kvalifikacijama uspjeti, uz sredstava protiv bolova, izvesti vježbu početne ocjene 16.300. Ukoliko uđe u finale, tada idemo sa vježbom težine 16.500 i nadamo se najboljemu. Robert je trenutno u vrhu svoje forme što je jako bitno jer nam je ovo natjecanje izuzetno važno. Suvereno vlada i s točnošću odvježbava svoje obje kombinacije sa startom 16.400 i 16.600 (nova vježba s novim elementom koji je UEG i FIG priznale za "D" težinu). Sve ćemo vidjeti..".

Vjerujemo da će naši gimnastičari na „njemačkom tlu" dati svoj maksimum i uz malo sreće kući donijeti neko od odličja.

Tekst: I.M./www.gdosijek.com

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline