Mađarević: Veselimo se povratku u borilište!

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Mađarević: Veselimo se povratku u borilište!

Mađarević: Veselimo se povratku u borilište!

Rujan 28, 2020

Daleko u siječnju, 2020. godina u sportskom smislu izgledala je vrlo obećavajuće: olimpijska godina s nizom sportskih evenata na kraju se rasplinula u godinu s tek nekoliko natjecanja koja su se održala ili će se održati uz obvezu strogog poštivanja niz epidemiološih mjera vezanih uz sprečavanje globalnog širenja virusa COVID - 19.

Vrhunskim sportašima, kojima je glavni svakodnevni motiv upravo nastup na natjecanjima i osvajanje medalja, ovakav razvoj situacije je iznimno teško pao. Izuzetak tomu nisu ni osječki gimnastički duo GD Osijek – Žita: Robert Seligman i Aurel Benović.

Ipak, sretna vijest je da se stvari normaliziraju i u svijetu sporta pa će tako upravo Robert ovih dana otići na jedino ovogodišnje natjecanje iz FIG World Challenge Cup serije. Naime, od 1. do 4. listopada održat će se Svjetski kup u mađarskom Szombathelyju gdje će nastupiti čak 6 hrvatskih predstavnika: Tin Srbić, Robert Seligman, Filip Ude, Tijana Korent, Tina Zelčić i Christina Zwicker.

Svjetski kup u Szombathelyju je jedino je natjecanje koje je ostalo iz prvotnog kalendara za 2020. godinu i nije pomaknuto za 2021. godinu kao što je slučaj s našim DOBRO World Cupom Osijek gdje smo odlučili osječku etapu premijestiti za lipanj sljedeće godine. Svakako je dobro što su mađarski kolege ustrajali na organizaciji eventa jer su se saznanja o pandemiji do danas dopunila i proširila u odnosu na ono što smo znali o virusu COVID – 19 tamo u ožujku ove godine kada su se i donosile odluke o otkazivanju sportskih natjecanja širom svijeta. SK Szombathely je prvo natjecanje nakon pandemije koronovirusa koje će se u drugom dijelu 2020. organizirati pod supervizijom Svjetske gimnastičke federacije i ostaje nam vidjeti kako će se ispoštovati epidemijske mjere tijekom trajanja samog eventa“, izjavio je Vladimir Mađarević, trener GD Osijek – Žita i vođa delegacije za SK Szombathely.

Kao jedna od najvažnijih mjera jeste ta da svi sudionici pri samom dolasku na natjecanje moraju organizatorima donijeti na uvid negativne COVID – 19 testove.

„Morat ćemo donijeti ne jedan nego čak dva negativna COVID testa. Bez obzira na sve, ovo je sjajna prilika našim gimnastičarima i gimnastičarkama da nakon pauze koja je trajala 6 mjeseci testiraju formu i, nadam se, što uspješnije uđu u borbu za medalje“, rekao je Mađarević.

Nakon prvotno prijavljenih 20-ak zemalja, u Mađarskoj će nastupiti 60-ak gimnastičara i gimnastičarki iz 14, većinom europskih, zemalja. Na konju s hvataljkama, Roberta očekuje borba s još 21 natjecateljem od kojih najveću konkurenciju čine Čakovčanin Filip Ude, Zoltan Kallai (HUN) te Nariman Kurbanov (KAZ).

Sportski „mršavu“ 2020. godinu Hrvatski gimnastički savez je uspio obogatiti organizacijom CRO-GYM lige – naime, Tehnički odbor muške sportske gimnastike HGS-a osmislio je nacionalnu ligu kako bi seniorskim i juniorskim reprezentativcima vratio dio izgubljenog natjecateljskog ritma i zadržao motiviranost na treninzima.

Nakon Osijeka i Nedelišća, završno natjecanje lige održat će se 17. listopada u SC Lučko u Zagrebu.

Mislim da smo učinili sjajnu stvar s organizacijom ova 3 natjecanja jer su dečki bili izuzetno željni natjecanja“, zaključio je Mađarević prije polaska u Mađarsku.

 

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline