IN MEMORIAM: Franjo Floršić

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

IN MEMORIAM: Franjo Floršić

IN MEMORIAM: Franjo Floršić

Lipanj 19, 2018

Nije prošlo ni mjesec dana kako smo u Osijeku slavili gimnastiku, uživali u svemu onome lijepom što ona nudi, a osječku gimnastičku obitelj zadesila je tužna vijest. Nakon teške bolesti u 62. godini preminuo je Franjo Floršić, dugogodišnji gimnastički trener, između ostaloga prvi trener brojnih mladih Osječana pa i kasnijih reprezentativaca Roberta Seligmana, Tomislava Markovića...

Rođeni Osječanin (27. studenog 1956.) iz današnjeg kuta počeo je trenirati gimnastikom relativno kasno sa 14 godina. Vrlo brzo je počeo osvajati medalje, već 1972. godine postao je prvak Slavonije i Baranje u višeboju, a iste je godine bio juniorski prvak Hrvatske također u višeboju. Sport i gimnastika bile su njegove preokupacije, pa je 1978. završio smjer za fizičku kulturu na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, a 1984. godine diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu. Početkom osamdesetih godina počeo je raditi kao trener u tadašnjem Partizanu kao pomoćnik treneru Ivan Tothu, a 1983. godine dobio je licencu za trenera sportske gimnastike. Cijelo vrijeme bio je zaposlen, prvo do 1990. godine kao nastavnik tjelesnog u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića (danas Svete Ane), a 1993. godine zapošljava se kao profesionalni trener u Gimnastičkom društvu Osijek gdje radi kao trener sve do 2005. godine (u tom periodu i pojavljuju se tada još klinci Robi, Tomi...).

Otada počinje s radom u SOS Dječjem selu Ladimirevci gdje je također bio osoba od povjerenja svih djelatnika, ali i štićenika centra. Gospodina Franju sjećat ćemo se kasnije kao samozatajnu, nenametljivu osobu, koja je imala očito „oko“ prepoznati i brusiti talent. A osječka gimnastička i sportska obitelj zajedno s onima najožalošćenijima, suprugom Ljiljanom i kćerkama Romanom i Sanjom i ostalom rodbinom i prijateljima od Franje Floršića će se oprostiti danas (srijeda 20. lipnja) u 11 sati na osječkom Novogradskom groblju.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline