Gimnastika za umirovljenike - novi hit program u Sokolskom domu!

Tel: 031 213 538 / Fax: 031 213 537

Vijesti

Gimnastika za umirovljenike - novi hit program u Sokolskom domu!

Siječanj 14, 2016

Prvi dani svake kalendarske godine obično služe i za donošenje važnih životnih odluka. Jedna od tih vezana je i uz početak neke tjelesne i sportske aktivnosti.


Kako godine doista nisu važne čak i kada pričamo o sportu zorno pokazuje skupina Osječanki i Osječana zrele životne dobi koji su se uključili u "Gimnastiku za umirovljenike". Riječ je o programu koji prvi put u gradu organizira Gimnastičko društvo Osijek-Žito.

Dva puta tjedno u Sokolskom domu naši umirovljenici, prema riječima voditeljice programa, profesorice Ksenije Livančić, vrlo savjesno odrađuju vježbe koje, dojma smo, ne bi iz prve uspjeli izvesti ni znatno mlađi Osječani.
"Treninzi su prilagođeni njihovim godinama i potrebama, onome što im najviše treba kako bi popravili svoje opće fizičko stanje, ali isto tako i olakšalo im svakodnevni život i njihove potrebe. Prije treninga najviše su se žalili na bolove u ramenima i kralježnici, a nekako najmanje problema imaju s nogama", pričala je prof. Livančić, inače supruga Hrvoja Livančića, trenera osječkog skakača s motkom Ivana Horvata.

 Među umirovljenicima ima i supružnika. Tako se gospođa Jela Petrović pohvalila kako je na dolazak nagovorila i supruga Franju.
"Naša su djeca posebno sretna jer smo pronašli dodatnu aktivnost. Mi već sada osjetimo kako smo pokretljiviji. Istina, malo su nas sada Božić i Nova godina 'usporili', ali doista nas svaki trening ispunjava".

Interes je za "Gimnastiku za umirovljenike" velik, pa će već sljedeći tjedan započeti i treninzima nova grupa - ponedjeljak u 10.00 i petak u 11.00 sati u Sokolskom domu (Kralja Zvonimira 5, Osijek). Pozivamo ovom prilikom sve zainteresirane da nam se čim prije pridruže na treninzima i osjete sve prednosti bavljenja tjelesnom aktivnošću u zreloj životnoj dobi.

Tekst: K. Lacković

  

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline