GD-u Osijek-Žito srebro na međunarodnom višebojskom natjecanju

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

GD-u Osijek-Žito srebro na međunarodnom višebojskom natjecanju

Travanj 18, 2011
Proteklog vikenda (od 15. do 17. travnja) u Sremskoj Mitrovici održano je međunarodno višebojsko natjecanje na kojem su sudjelovale gimnastičarke iz Slovenije, Srbije, Makedonije te, naravno, Hrvatske.

Gimnastičko društvo Osijek-Žito predstavljale su dvije perspektivne mlade nade osječke, ali i hrvatske gimnastike - Elija Valentić i Marija Milas.

Naše vježbačice natjecale su se u kategoriji od 11 do 13 godina po juniorskom FIG programu. Na samom natjecanju sudjelovalo je 8 klubova i u kategoriji u kojoj su natupale članice GDa Osijek-Žito natjecalo se 18 vježbačica. Nastupom na sve 4 ženske gimnastičke sprave (preskok, ruče, greda te tlo), Elija Valentić zauzela je u višeboju odlično 2. mjesto dok je njezina klupska kolegica Marija Milas osvojila vrlo dobro 4. mjesto.

Evo što je o nastupu naših gimnastičarki rekla njhova trenerica Tihana Salopek:

"Ovo je bilo prvo natjecanje naših gimnastičarki uopće u ovoj godini i prednatjecanje prije Državnog prvenstva koje će se održati 21. svibnja u Nedelišću nakon kojeg slijedi međunarodno natjecanje u Ljubljani. Cilj odlaska na ovo natjecanje je bio vidjeti u kakvoj se stvarnoj formi nalaze Elija i Marija te što još trebamo doraditi do Državnog prvenstva. Elija je odlično odradila svoje vježbe i, smatram, zasluženo zauzela 2. mjesto. S druge strane, Marija je imala jedan pad na gredi koji ju je koštao medalje. Osobno sam jako zadovoljna s ostvarenim rezultatima naših djevojaka. Sada nastavljamo dalje s treninzima i radom na poboljšavanju njihovih formi kako bi što bolje odradile predstojeća natjecanja."

Tekst: www.gdosijek.com

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline