GD Osijek Žito prihvatio organizaciju Svjetskog kupa

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

GD Osijek Žito prihvatio organizaciju Svjetskog kupa

Svibanj 15, 2010
Ono što je tjednima bilo samo logično rješenje nedavno je dobilo i službenu potvrdu. Nakon što je osječki gimnastički klub Inova gim odustao od organizacije ovogodišnjeg Svjetskog kupa, toga vrućeg krumpira prihvatio se drugi gimnastički klub u gradu na Dravi Osijek Žito.
Na nedavnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza donesena je i službena potvrda kako će drugi Osijek Grand prix organizirati klub iz Sokolskog doma, koji se prihvatio organizacije nakon obavljenih razgovora s čelnicima Grada, ali i što je bitno, u dogovoru s predsjednikom Kluba i glavnim sponzorom Markom Pipunićem. Tako je možda i najbezbolnije riješen ovaj slučaj koji to zapravo i nije bio, s obzirom na to da će domaćinstvo priredbe, koje je dodijeljeno od Svjetske gimnastičke federacije na dvogodišnji mandat, i ove godine ostati u Osijeku.

- Istina, GD Osijek Žito bit će nositelj organizacije. Ovo je svakako za nas izazov, premda vjerujem da će organizacija proteći u najboljem redu i bez značajnijih financijskih izdataka s obzirom na to da je nagradni fond ovogodišnjeg Svjetskog kupa upola smanjen - kazat će sportski direktor GD Osijek Žito Vladimir Mađarević.

Ove godine neki od najboljih svjetskih gimnastičara od 6. do 8. studenoga umjesto za 100 tisuća franaka, kao prošle godine, borit će se za nagradni "kolač" od 50 tisuća franaka. Je li se stoga već krenulo u nekakva dodatna lobiranja kako gimnastičari iz toga razloga ne bi možda zaobilazili Osijek?

- Moram priznati kako su golem posao obavili u Inovi gim. Puno je teže nešto organizirati prvi put pa se moraju poduzeti dodatne aktivnosti kako bi se gimnastičare ipak upoznalo s gradom koji je prvi put domaćin Svjetskog kupa i privoliti ih na dolazak. Danas Osijek definitivno više nije "koncert nepoznatog benda". Svrstan je na kartu svijeta i doći će oni kojima se uklapa u planove tijekom godine. Sigurno je otežavajuća okolnost što se Svjetski kup održava nakon Svjetskog prvenstva, ali dobra je da je uoči Stuttgarta i Glasgowa, pa će mnogi natjecatelji izvan Europe produžiti boravak na kontinentu kako bi nastupili i na završnici sezone. No neke druge aktivnosti već smo poduzeli, razgovaramo s hotelima, kao i s osobama koje su bile uključene u organizaciju prošle godine kako bismo bilo kakve nedostatke ispravili i da nas mogući problemi ne dočekaju nespremne. Dosta toga moramo uraditi prije godišnjih odmora jer nas dosta posla čeka u rujnu i listopadu kada su pripreme za Svjetsko prvenstvo - zaključuje Mađarević.

Tekst: K. Lacković/Glas Slavonije

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline