EP 2011. - Tako blizu finala

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

EP 2011. - Tako blizu finala

Travanj 8, 2011

Članovi GD Osijek Žito Robert Seligman i Tomislav Marković nisu se plasirali u subotnja finala na Europskom prvenstvu koje se održava u Dvorani Max Schmeling u Berlinu. Obojica su mjesto među osam najboljih bili vrlo blizu.

Seligman je za svoju odrađenu vježbu na konju s hvataljkama zaradio ocjenu 14.700 kao i Mađar Vid Hidvegi. No, Mađar će nastupiti u subotnjem finalu zbog manjeg odbitka sudaca.

Markoviću je na parteru nedostajalo samo 0,75 stotinki za osmo mjesto. Na kraju je bio 11. s ocjenom 15.025 koliko je imao i deseti Španjolac Rafa Martinez. Trener dvojice Osječana Vladimir Mađarević ipak je bio razočaran što naši gimnastičari neće nastupiti u finalu.

- Krivo mi je jer smo stvarno odlično trenirali, ali u kvalifikacijama nisu bili pravi. Istina, Marković je imao problema s ozljedom pete, ali uz to je mogao više. Imao je i peh što se prvi puta u povijesti dogodilo da ocjena iznad 15,0 nije bila dovoljna za prolaz u finale. Što se tiče Roberta, malo je nedostajalo za finale, ali činjenica je da također nije bio na svojoj najvišoj razini i na samom natjecanju pokazao formu kakvu je imao ovih dana na pripremama, kazati će Mađarević.

U iznimno jakoj konkurenciji (vježbe na tlu te konju s hvataljkama su pojedinačno izvela po 94 gimnastičara iz cijele Europe), naši vježbači su uspjeli izboriti izuzetno visoko 9., odnosno 11. mjesto. Vjerujemo da je odlazak na Europsko prvenstvo u Berlin za Roberta i Tomislava još jedno iskustvo u njihovom radu koje će im svakako pomoći da u nastavku sezone postignu vrhunska postignuća. Mi im to svakako želimo!

Tekst: Krešimir Lacković (Glas Slavonije)/www.gdosijek.com

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline