Besplatan trening za umirovljenike na otvorenom

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Besplatan trening za umirovljenike na otvorenom

Besplatan trening za umirovljenike na otvorenom

Svibanj 17, 2022

Gimnastičko društvo Osijek – Žito poziva sve zainteresirane umirovljenike, koji do sada nisu sudjelovali u projektu „Zlatne godine“, na sudjelovanje u besplatnom treningu na otvorenom.

Tjelesna rekreacija u umirovljeničkoj dobi ključna je za poboljšanje mentalnog zdravlja, smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, smanjenje tjelesne težine te za prevenciju rizika od ozljeda prilikom pada.

„Zdravstvene prednosti tjelesne rekreacije za umirovljenike su brojne, a ono što je također velika prednost je osjećaj zajedništva te pozitivna atmosfera na treningu. Već neko vrijeme imamo treninge namijenjene našim starijima i zaista ih obožavaju. U pravilu im je najteže stvoriti naviku dolaska na trening jer smatraju da to nije za njih, no nakon što savladaju tu prvu prepreku jedino za čime žale bude to što se nisu ranije odlučili za rekreaciju. Stoga, smatram da je ovo velika prilika svim zainteresiranim umirovljenicima da zajedno krenemo stvarati zdrave životne navike.“, istaknula je Ksenija Livančić, trenerica GD Osijek – Žita.

Trening će se održati 20. svibnja 2022. godine od 10:00 do 11:00 sati ispred Sokol Centra u Osijeku (Park Kralja Krešimira IV).

Za sudjelovanje na treningu obavezna je prijava na broj: 099 536 4753.

Projekt „Zlatne godine“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pridruži se - Aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, a provode ga Udruga Plantaža u partnerstvu s Gimnastičkom društvom Osijek – Žito.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline