Benović i Đerek u finalu Svjetskog kupa u Varni

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Benović i Đerek u finalu Svjetskog kupa u Varni

Benović i Đerek u finalu Svjetskog kupa u Varni

Svibanj 27, 2021

Aurel Benović plasirao se u finale partera, Ana Đerek finale grede na Svjetskom kupu u Varni, dok je Tijana Korent prva rezerva za finale preskoka, a Christina Zwicker 2. za finale grede!

Bivši viceprvak Europe i član GD Osijek - Žita danas je na parteru imao 2. ocjenu kvalifikacija i sa 14,500 bodova izborio subotnju borbu za medalje. 20-godišnjem Osječaninu ovo je 4. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojio zlato u Mersinu 2019. i bio brončani u Koperu iste godine.

"Iznimno sam sretan i zadovoljan kako sam odradio vježbu iako to nije bila moja vježba na najvišoj razini. Bilo je nekih greškica, ali sve u svemu, zadovoljan sam. U finalu se nadam borbi za postolje i to s nešto jačom vježbom, za 2 desetinke većim startom. Trener Vladimir Mađarević i ja odlučili smo da ćemo ići na sve ili ništa, jer ovo su nam natjecanja na kojima se samo pripremamo za ona najveća, svjetska i europska prvenstva", rekao je Aurel nakon kvalifikacija.

No, ovo nije za njega kraj kvalifikacijskom poslu u Varni. Benović će sutra premijerno na velikoj sceni raditi i preskok.

"Potruditi ću se oba skoka odraditi najbolje što mogu. Dosta jaka konkurencija je na preskoku, vidjet ćemo kako će moja noga, koja nije baš u najboljem stanju, sve to izdržati".

Olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) danas je izborila svoje 20. finale u karijeri na Svjetskim kupovima, a do sada je osvojila 7 medalja (zlato 2019. u Osijeku i 2018. u Bakuu, srebro 2019. u Guimaraesu, 2014. u Ljubljani i Medellinu, bronca 2019. u Guimaraesu i 2017. u Dohi). U kvalifikacijama grede bila je 6. s ocjenom 12,000. Naša druga predstavnica na gredi, Christina Zwicker (ZTD Hrvatski Sokol), druga je rezerva za finale nakon što je bila 10. sa 11.800 bodova.

Za mene su dosta čudno prošle ove kvalifikacije iz razloga što se stvarno rijetko događa da netko s padom uđe u finale. Ja sam danas pala prvi element. Nije mi drago što sam pala, ali s druge strane jedina sam u finalu s padom što je pokazatelj da je ostatak vježbe potpuno čisto napravljen i s time sam zadovoljna. Pogotovo što sam grešku napravila na 1. elementu i odmah iza se podići u glavi i odraditi ostatak vježbe kao da nisam kiksala, kao da nije sve gotovo… Na to sam ponosna. Sutra me čekaju još kvalifikacije partera, a parter je uvijek neki poseban pritisak na meni. Nadam se da ću izdržati, da ću imati malo sportske sreće, da ću odraditi svoju vježbu i mislim da bi onda moglo doći finale”, poručila je Ana.

Tijana Korent (GK Marijan Zadravec Macan) danas je u kvalifikacijama bila deveta, a dobila je 13,325 bodova, identičnu ocjenu kao osmoplasirana finalistica Mađarica Bianka Schermann (niža startna ocjena).

Sutra će u borbu za finala Tin Srbić na preči, Ana Đerek na parteru, Aurel Benović na preskoku, te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline