Aurel Benović pozlatio parter u Varni!

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Vijesti

Aurel Benović pozlatio parter u Varni!

Aurel Benović pozlatio parter u Varni!

Svibanj 30, 2021

U svom 4. finalu u karijeri, prošlogodišnji viceprvak Europe osvojio je drugo zlato na turnirima iz serije Svjetskih kupova. Nakon Mersina 2019. godine, pozlatio je i parter u Varni, a u riznici medalja ima i broncu sa Svjetskog kupa u Koperu 2019.

Sjajni 20-godišnjak, član Gimnastičkog kluba Osijek - Žito i učenik trenera Vladimira Mađarevića, Hrvatskoj je tako donio 31. pobjedu na turnirima SK u muškoj sportskoj gimnastici, te 36. ukupnu ako gledamo pobjede i muške i ženske reprezentacije.

Aurel Benović je slavio sa 14,950 bodova (startna ocjena 6.5) ii za sebe ostavio aktualnog dvostrukog viceprvaka svijeta i prošlogodišnjeg prvaka Europe, Izraelca Artema Dolgopjata (istih 14,950 bodova, ali veća startna ocjena, 6.6). Brončani je bio Britanac Hayden Andrew Skinner sa 14,600 bodova.

Sretan sam i zadovoljan s odrađenom vježbom u finalu. Podigao sam svoj start za 2 desetinke i u dogovoru s trenerom Mađarevićem ispalo je onako kako smo očekivali. Još sam pod dojmom, pobijedio sam viceprvaka svijeta Artema Dolgopjata koji je i putnik na Olimpijske igre i tamo će vjerojatno osvojiti jednu od medalja. On je jedan od najboljih parteraša na svijetu. U šoku sam!”, bile su prve Aurelove riječi nakon osvajanja zlata.

Njegova današnja pobjeda savršena je najava Svjetskog kupa - DOBRO World Cupa u njegovom rodnom Osijeku koji je na rasporedu od 10. do 13. lipnja.

Osijek je pred vratima. Ja ću nastaviti trenirati jednako jako i potruditi se i u mom Osijeku ući u finale i boriti se za postolje kod kuće”, najavio je Benović.

Hrvatska u Varni danas ima i finalisticu na gredi Anu Đerek, dok će sutra u lov na medalje Tin Srbić na preči i Đerek na parteru.

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline