Aurel Benović izborio kriterij za nastup na EP

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Vijesti

Aurel Benović izborio kriterij za nastup na EP

Aurel Benović izborio kriterij za nastup na EP

Ožujak 11, 2019

Sokol Centar Osijek prošlu subotu bio je domaći kontrolnog izbornog treninga hrvatske gimnastičke reprezentacije za odlazak na Europsko prvenstvu u poljski Sczcecin. Najvažnije od svega – Osječanin Aurel Benović izborio je svoje mjesto uz „velike dečke“ Seligmana, Udea i Srbića te će biti jedan od reprezentativaca koji će Hrvatsku predstavljati u Poljskoj.

 

Iza Benovića plasirali su se Zagrepčani Jakov Vlahek i Matija Baron i time je formiran popis gimnastičara koji će činiti tim za nastup u Sczcecinu.

Vrlo smo sretni i zadovoljni što je naš mladi senior Aurel Benović ponovno pokazao svoju kvalitetu, uspio odraditi vježbu na vrlo visokom nivou i probiti se kao najbolji s ovog kontrolnog treninga kao dio seniorske reprezentacije koja će uskoro pokušati doći do visokih plasmana na natjecanju u Poljskoj“, odmah nakon kontrolnog treninga s odušveljenjem je izjavio Mađarević, trener Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Sreća i zadovoljstvo zbog prošlogodišnjih Robertovih srebrnih medalja iz Glasgowa i Tarragone još uvijek su prisutni u mislima cijelog osječkog tima, a Mađarević u ovom trenutku ima velike planove za osječki duo.

Sličnu situaciju, uz malo više truda i sreće, možemo očekivati i od mladog Benovića na tlu. Benović je na neki način mladi nasljednik Tomislava Markovića te od njega u nadolazećim godinama možemo očekivati sjajne rezultate. Ovo je tek njegov početak, a vježba koju je izveo je ispod njegovih kapaciteta. Složili smo ju taktički, tako da prođe sa što manje grešaka, ali ima još jako veliku rezervu s kojom se može nadograditi vježba kroz mjesec dana do nastupa u Poljskoj“.

Kontrolni trening u Sokol Centru, svom sportskom „domu“, Robert Seligman iskoristio je za provjeru forme.

Danas nisam morao nastupati jer sam A kandidat uz Filipa Udea i Tina Srbića. Mogu birati natjecanja i naravno da mi je Europsko prvenstvo jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu. Htio sam sebe testirati, po prvi puta ove godine, pred 11 sudaca podići ruku, odvježbati vježbu i na kraju je bilo odlično. Nije bila maksimalna vježba, nedostaje samo jedan element, ali izvedba je bila na viskom nivou s jako malim odbitkom, nešto malo više od jednog boda. Visoka ocjena, 14.600. Zadovoljan sam s ovakvim ulaskom u sezonu. Put Baku i Dohu na dva Svjetska kupa za mene su isključivo tu u svrhu podizanja forme za Europsko prvenstvo. Nema rezultatskog imperativa, tamo ću pokušati podići vježbu na startnu ocjenu 6.1. Samo još jedan element potrebno je ubaciti u već postojeću vježbu i dočekati spreman Europsko prvenstvo gdje opet želim biti kandidat za osvajanje medalje“, prije puta u Baku iskren je bio Seligman.

Baku i Doha kao standardni početak sezone

Vrlo brzo, točnije već ovaj tjedan, kreću Svjetski kupovi na kojem će za otvorenje sezone nastupiti Robert Seligman. Prvi Svjetski kup je tradicionalno za Seligmana u Bakuu, drugi je odmah nakon toga u katarskoj Dohi. Seligman će se dobrim nastupima na ova dva natjecanja boriti za bodove na ljestvici Svjetskog kupa koji je od ove godine i kvalifikacijski za Olimpijske igre, a ukupni pobjednici po spravama imaju direktnu vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Postoji šansa da će Robert kroz taj filter proći, ali puno veća je šansa na koju ozbiljno računamo je plasman u finale Svjetskog prvenstva ove godine u listopadu u Stuttgartu gdje bi trebao dobiti direktnu ulaznicu za Olimpijske igre u Tokiju. To bi zasigurno bila kruna njegove karijere. Osjećamo da je upravo sada najspremniji, pokazuje stabilnost izvedbe, barata s više varijanti svoje vježbe, lakšim i težim. U svim varijantama u datim trenutcima pokazuje izvrsnu izvedbu. Nikada prije nije tako psihički mogao računati na svoj nastup kao sada, ima veliko samopouzdanje, što pokazuje i na manjim natjecanjima, kontrolnim treninzima. Nadamo se da će upravo ova godina biti prekretnica za Roberta, za hrvatsku gimnastiku i za naš klub i da ćemo imati olimpijca, tj. potencijalnog osvajača olimpijske medalje 2020. godine u Tokiju“, rekao je na kraju trener Mađarević.

 

 

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline