Zašto svoje dijete upisati na gimnastiku?

Ured trenera: 099 369 0155 / Tel: 031 213 538

Zašto svoje dijete upisati na gimnastiku?

Zašto svoje dijete upisati na gimnastiku?

Rujan 4, 2017

Nizom istraživanja potvrdilo se da gimnastička rekreacija predstavlja najbolji sportski početak za svako dijete. Vrijeme ranog djetinjstva je razdoblje kada se intenzivno razvija motorika, a sudjelovanje u organiziranoj sportskoj aktivnosti kao što je gimnastika dodatno pomaže razvoju važnih vještina kao što su koordinacija u prostoru i ravnoteža. Zabavno i stimulativno okruženje uz stručni nadzor trenera potaknut će najmlađe da se okušaju u  savladavanju čitavog niza gimnastičkih vježbi koje će postaviti temelje zdravog i aktivnog života u kasnijoj dobi.

S početnom gimnastičkom rekreacijom može se krenuti već u dobi od 1,5 godine. Kako odrastaju, bebe sve više vremena provode u aktivnom istraživanju prostora oko sebe upuštajući se u avanture poput penjanja, skakanja i trčanja. Program rekreacije za roditelje i bebe omogućuje da u sigurnom okruženju i pod nadzorom trenera najmlađi uz pomoć svojih roditelja učine prve gimnastičke korake. Prilika je to da se roditelji i njihovi mališani dodatno povežu zajednički sudjelujući u zabavnim aktivnostima sportskog karaktera.

Kako odrastaju, djeca u treninzima gimnastičke rekreacije sudjeluju samostalno.  Ukoliko najmlađi ima priliku i želju redovito trenirati gimnastiku, prednosti bavljenja ovim oblikom rekreacije osjetit će se vrlo brzo. Razvoj motorike, gipkost i okretnost pokreta dovest će do pravilnog držanja cijelog tijela, ali i povećanja samopouzdanja kod djece i vjere u vlastite sposobnosti. 

Naši najmlađi kroz sport mogu razviti puno pozitivnih osobina koje su važne za njihov psihosocijalni razvoj. Djeca se uče prihvaćati pravila, ponašati u grupi. Uče se čekanju reda i samodiscipliniranju. Danas imamo problem da djeca često ne mogu odgoditi zadovoljenje svojih potreba, već sve žele baš sada i baš ovdje, inače su frustrirana. Kroz sport se uče strpljivosti i uvažavanju drugih. Također, sport razvija odgovornost i samostalnost. Djeca se uče nositi s porazom, ako sudjeluju u sportskim natjecanjima, uče se regulirati svoje emocije, posebno ljutnju. Sudjelovanje u natjecanjima nosi sa sobom određeni stres, ali dijete se uči  kako se nositi s tim stresom, što zatim može primijeniti i na druge slične životne situacije“, ističe prof. Jadranka Oberman – Sebenji, školska psihologinja.

Sudjelovanje u gimnastičkoj rekreaciji također pomaže i u učenju vještine pravilnog i primjerenog komuniciranja s vršnjacima i odraslima što je odličan temelj za stvaranje dobrih odnosa i sklapanje prvih prijateljstava. Pored toga, gimnastika je sport koji zahtijeva ulaganje truda i ponavljanje sve dok se ne ovlada određenom vježbom. Na ovaj način djeca uče važnu lekciju o tome da se trud isplati i da treba biti uporan pri ostvarenju vlastitih ciljeva.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline