Zrelija dob

 Tel: 031 213 538, Fax: 031 213 537

Zrelija dob

Zrelija dob

Poznato je da s dolaskom u stariju životnu dob, i muškarci i žene gube mišićni masu, smanjuju se radni i vitalni kapaciteti organizma, a također dolazi i do promjena u načinu rada moždanog i srčanog sustava.

Iako većina ima mišljenje da za osobe starije životne dobi nije preporučljivo baviti se rekreacijom, istina je upravo suprotna – redovno sudjelovanje u sportskoj rekreaciji osobama starije životne dobi donosi niz pozitivnih pomaka. Gimnastika se tu javlja kao idealan izbor jer u jednom sjedinjuje vježbe snage, koordinacije i fleksibilnosti, a iste se izvode uz nadzor trenera intenzitetom koji je prilagođen polaznicima ovog oblika gimnastičke rekreacije.

Prednosti sudjelovanja u programu gimnastike za umirovljenike su mnogobrojne, a neke od njih su:

•    kontinuirano izvođenje gimnastičkih vježbi poboljšava rad srčanog, krvožilnog i dišnog sustava
•    radi se na poboljšanju mišične mase i pokretljivosti zglobova što je izuzetno važno kod osoba starije životne dobi
•    vježbe koordinacije i ravnoteže pomažu u smanjenju rizika od padova
•    kontinuiranim vježbanjem, organizam se opskrbljuje većim količinama kisika što smanjuje rizik od demencije i pomaže u poboljšanju rada moždanog sustava
•    sudjelovanjem u grupnim treninzima, otvaraju se mogućnosti upoznavanja osoba slične dobi i interesa

Krajnji cilj ovog programa jeste da polaznici podignu opću razinu fizičke spreme i dugo ostanu fizički aktivni. Sve vježbe izvode se pažljivo uz stručni nadzor trenera intenzitetom koji je prilagođen dobi sudionika programa. Prije početka redovnog treniranja, preporuka je da se obavi liječnički pregled.

Raspored treninga možete pronaći OVDJE.

Share it!

Kontakt

Kralja Zvonimira 5, Osijek
Phone: 031 213 538
Fax: 031 213 537
Email: ivana@gdosijek.hr

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline